Alpok Adria Kupa

2018.11.20. 19:54

Győzött a ZTE KK és biztos továbbjutó

A férfi kosárlabda Alpok Adria Kupa C-csoportjában az 5. forduló keretében a Zalakerámia-ZTE KK együttese a horvát Adriaoil Skrljevo csapatát fogadta. A ZTE KK már úgy léphetett pályára, hogy a továbbjutása csaknem biztos, ami a találkozó végére az lett, hiszen nyert.

Kerkai Attila

Thompsonnak nem volt könnyű estéje tegnap, előfordult, hogy egyszerre ketten faultolták Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Zalakerámia-ZTE KK – BC Adriaoli Skrljevo 79-72 (13-14, 22-19, 15-20, 29-19)

Zalaegerszeg, 600 néző. Jv.: Pálla, Boros, Csák.

ZTE KK: Ware 21/15, Thompson 12, Gliebov 14, Kis R. 2, Agafonov 8. Csere: Papp 4, Gulyás 3/3, Bagó 2, Doktor 4/3, Durázi, Szabó Zs. 5/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Skrljevo: Williams 14/3, Yacoubou 8, Kucan 3, Krstanovic 2, Krajina 13. Csere: Lebo 7, Usic 10, Stemberger 10/6, Cvitkovic 3, Spence 2. Vezetőedző: Damir Rajkovic.

Szabó Zsolt kivételével a ZTE KK a megszokott kezdőjátékosaival állt fel. A horvát csapat a keddi találkozóig mindössze két mérkőzését játszotta le a csoportban, s mindkettőt megnyerte, de a továbbjutása még nem volt biztosított. A Skrljevo játéka tökéletesen magán viselte a délszláv kosárlabda minden jegyét. Kemény, agresszív védekezést kapott a ZTE KK, kevés pont esett, sz egerszegieknél a korábban kevesebb szerepet kapott kosarasok voltak a pályán. A vendégek később elléptek (18-25), hiszen a kispadról érkezők a horvátoknál jóval eredményesebbek voltak, mint a házigazdánál. Doktor és Papp kosarai után átvette a vezetést a ZTE KK (29-27), ám sok hibával játszott mindkét csapat.

Thompsonnak nem volt könnyű estéje tegnap, előfordult, hogy egyszerre ketten faultolták Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Kétpontos zalai vezetéssel kezdődött a második félidő és Szabó Zsolt is beállt, aki addig pihent, sőt az ő hármasával lett 38-33 az állás. Ám nem sokáig, ugyanis Krajina pontjaival újra a horvátoknál volt az előny. Enyhén szólva sem volt magas színvonalú a találkozó, viszont mindkét csapaton látszott, hogy nyerni akar. A zalaiaknál elsősorban Ware-nek volt köszönhető, hogy az utolsó negyedre csak három pont volt a ZTE KK hátránya (50-53), s később is az amerikai fiú tartotta a reményt a ZTE csapatában. A horvátok egy lépéssel mindig előrébb jártak (60-66), a hajrára viszont mind a két csapat legjobb ötöse volt a pályán, hiszen dönteni kellett. Thompson egyenlített (70-70), s a horvátok edzője reklamálása miatt csapatát büntették, a ZTE KK pedig élt a lehetőséggel. Azaz győzött és bebiztosította a továbbjutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában