Női magyar bajnokuk is van

2018.08.09. 11:30

A zalai erőemelők elszántan készülnek a következő nagy feladatokra

Az erőemelésben a puszta erő a lényeg: a versenyző vagy felemeli a súlyt, vagy nem. A zalaegerszegi Hagyma Gym SE három rangos, a Magyar Erőemelő Szövetség által rendezett versenyen is képviselte a közelmúltban városát.

Jóna István

A Hagyma Gym legjobbjai, elöl (balról) Fincza Attila, Draxler Ágnes és Keszte Márton, hátul Oszikovszki Péter, Nagy Kornél, Kocsis Bálint és Hajmási György Fotó: Jóna István

Először Kisbéren, a RAW Erőemelő Magyar Bajnokságon jártak az egyesület versenyzői, akik közül Horváth János a 83 kg-os kategóriában az 5. helyen végzett 572,5 kg-os teljesítményével. Oszikovszki Péter a 120 kg-os kategóriában 522 kg-os összetett eredményével a 11. helyen zárt. Következett Tabon az ifi, junior, masters magyar bajnokság, melyen már rutinosnak mondható egerszegi fiatalok álltak rajthoz. Férfi ifjúsági 66 kg-ban Keszte Márton 82,5 kg-os nyomásával a 2. helyen végzett. Férfi junior 93 kg-os kategóriában Kocsis Bálint 3. lett 125 kg-os nyomásával. Női junior 47 kg-os kategóriában Draxler Ágnes, a klub új tagja első versenyén mindjárt a dobogó tetejére állhatott 40 kg-os teljesítménnyel, és ezzel a Hagyma Gym első női magyar bajnoka lett. Végezetül a II. osztályú Női-Férfi Erőemelő Magyar Bajnokságon Nagy Kornél a 93 kg-os kategóriában junior versenyzőként, első felnőtt viadalán a 7. helyen zárt 505 kg-os összetett eredményével. Oszikovszki Péter a 120 kg-os versenyzők között 527,5 kg-os teljesítményével a 4. helyen végzett.

A Hagyma Gym legjobbjai, elöl (balról) Fincza Attila, Draxler Ágnes és Keszte Márton, hátul Oszikovszki
Péter, Nagy Kornél, Kocsis Bálint és Hajmási György Fotó: Jóna István

– Rengeteg változtatást vezettünk be a céljaink elérése érdekében – mondta Hajmási György, az egyesület elnöke. – Versenyzőink egyre motiváltabbak. Nagy öröm, hogy a bővülő csapatban vannak már lányok is. Tíz aktív versenyzőnk mellett többen hobbiként, vagy erősítő edzésként használják az erőemelést. A termünkben az erőemelők versenykörülmények közt edzhetnek, amit kevés egyesület mondhat el magáról. Ezeknek a körülményeknek köszönhető az is, hogy Fincza Attila ígéretes fekvenyomó már a mi csapatunkat erősíti.

Hajmási György elmondta még: a felnőtt versenyzőik októberben indulnak a sportág magyar bajnokságán, míg az ifi és junior versenyzők a nyári szünetet feláldozva készülnek a maguk szeptemberi magyar bajnokságára, az idei legfontosabb versenyükre. Hajmási György bízik a versenyzői jó szereplésében és érmeket vár mindkét viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában