Hétfői bemutatkozás az NB II-ben

2018.08.31. 20:09

A Nagykanizsai Futsal Club hazai környezetben fogadja a REAC együttesét

Szeptember 3-án, hétfőn 20 órától a Nagykanizsai Futsal Club immár NB II-es csapatánál is útjára indul a labda.

Kühne László

Szakmeiszter János lő kapura egy évvel ezelőtt, akkor még az NB III-ban. Egy osztállyal feljebb léptek azóta Fotó: Szakony

A kanizsaiak a Nyugati csoport első fordulójában a REAC SISE legénységét fogadják a Zsigmondy-csarnokban. A Nagykanizsa FC-nél az idénykezdetet ugyan némileg másképp tervezték, de egyelőre marad még az előző szezonbeli szituáció, ami alatt a hazai találkozóik helyszínét kell érteni.

– Nem így terveztük, de ahogyan jelenleg a dolgok állnak, úgy fogalmaznék, hogy mindaddig az ideiglenes helyszínként szolgáló Zsigmondy- csarnokban kell maradnunk, amíg valamelyik felújítás alatt álló csarnok el nem készül, és használatra meg nem kaphatjuk – fogalmazta meg a lényeget a kialakult helyzettel kapcsolatban Dominik Zsolt, az egyesület elnöke. Az sem titok, hogy a játékoskeretben történtek változások, ráadásul azt is szem előtt kellett tartani a klubnál, hogy az NB II még nagyobb próba elé állíthatja a csapatot, már ami a kvalitásokat illeti.

– A koncepciót, hogy a keretben a kanizsai, illetve környékbeli játékosoké az elsőbbség, amennyire csak lehet, továbbra is szeretnénk tartani, ahogyan és ameddig csak lehet. Ugyanakkor nem tudtuk elkerülni, hogy ne igazoljunk máshonnan is futsalosokat, emellett a környékbeli megyés csapatokkal azért törekszünk továbbra is a megállapodásra.

Ismert, hogy jó néhány játékos már nem állhat Bagó Gábor vezetőedző rendelkezésére az új, immár NB II-es idényben. Vannak, akik a labdarúgó NB III-as „elfoglaltság” miatt hiányoznak, például Béli Milán, mások pedig, például Rácz Szabolcs befejezte a futsalt NB-s keretek között. A megyés együttesekkel az egyeztetés, mint azt már az NFC elnöke fentebb elmondta, pedig még napirenden szerepel(t).

Szakmeiszter János lő kapura egy évvel ezelőtt, akkor még az NB III-ban. Egy osztállyal feljebb léptek azóta Fotó: Szakony

– Természetesen futsalosaink kellő létszámmal lesznek, hiszen a nagypályás futballt szüneteltető Szalai Dániel érkezett hozzánk, Kiss Jácintra és Novák Lászlóra szintén számíthatunk mint újonnan érkezettekre – számolt be az igazolásokról Bagó Gábor, az NFC vezetőedzője. – Mellettük leigazoltuk Horváth Elemért, László Dávidot, valamint Pergel Dávidot is. Egyelőre a csapatépítés időszaka következik, illetve folyt eddig is a felkészülésünk során. Amikor pedig a csarnokkérdés nyugvópontra jut, az újabb lökést adhat majd a kanizsai futsalos törekvéseknek, s ne feledjük, mindezt már az NB II-ben. KL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában