A ZTK legjobb éve volt

2018.06.11. 19:55

Bajnoki cím, Világkupa-siker és világbajnoki arany tekében

A ZTK-FMVas nagy küzdelemben védte meg bajnoki címét a férfi teke Szuper Ligában, sőt, a Világkupát is elhódította a szezonban. A Bajnokok Ligája sikerült kicsit haloványabbra, itt nem sikerült a négy közé jutás, de az összkép így is pozitív.

Bedő István

A ZTK-FMVas történetének legjobb évét teljesítették együtt Fotó: ZTK

– A Világkupa-győzelmünket óriási sikernek tartom, a játékosok hozzáállásán nagyot dobott az az aranyérem – mondta Fehér László edző. – A nemzetközi siker meghatározta az egész évünket, a játékosok pluszmunkát is vállaltak. A Szuper Ligában a legnagyobb riválisunktól négy fával kaptunk ki Szegeden, itthon biztosan vertük a Tisza-partia­kat. Másik ellenlábasunkat, a Répcelakot oda-vissza vertük, így megérdemelten védtük meg bajnoki címünket. A kilenc felnőtt játékosom odatette magát, mindegy volt, ki játszott.

A Bajnokok Ligájában is a négy közé jutást tervezték a ZTK-nál. Fehér László betegség miatt nem lehetett ott az idegenbeli visszavágón, de nem csak ezen múlt. A továbbjutás ott dőlt el, hogy hazai pályán a 7:1-es siker kapujában Nemes Attila megsérült, és csak 6:2-re nyertek.

A ZTK-FMVas történetének legjobb évét teljesítették együtt Fotó: ZTK

Az idény során az országos egyéni bajnokságon Pintér Károly sprintben ezüstérmet szerzett, míg Kozma Károly kétszer is pontszerző helyen végzett: klasszikus egyéniben 4., összetettben 5. lett.

– Az egyéni sikerek közt kell említeni, hogy Farkas Ádám korosztályában a világ­bajnokságon aranyérmet szerzett – folytatta Fehér László. – A felnőtteknél pedig Kiss Norbert sérülése miatt Fehér Zoltán mellé Kozma Károly is bekerült a vb-keretbe. És úgy vélem, mindkét játékos becsülettel teljesített: a 32-es főtáblára kerülve Kozma első világbajnokságán 12. lett, míg Fehér a 15. helyen zárt. Utóbbi a kieséses rendszerű tornán a későbbi bajnoktól kapott ki.

A szakemberek állítják, hazánkban a ZTK-FMVas játékoskerete a legjobb, így a csapatnak illett megnyernie a bajnokságot. A sikercsapatból eddig senki nem jelezte távozási szándékát, de az ificsapatból kiöregedő Farkas Ádámmal bővült a felnőttkeret. Igazolást nem terveznek, a magyar mezőnyben nehéz lenne olyan szintű játékost találni, aki erősítést jelenthetne. Légióst pedig nem akarnak szerződtetni, ez eddig sem volt jellemző a ZTK-ra. Bizakodnak, hogy a nyáron meg­szépülő városi sportcentrumbeli pályán tovább öregbíthetik a zalai férfitekesport hírnevét.

A remek szerepléshez biztosítani kell az anyagi hátteret is. Takács László klubelnök munkájának is köszönhető, hogy ezzel sem volt gond.

– Az elmúlt évi jó szereplés következtében az önkormányzat és az egyesület szponzori háttere biztosította a zavartalan működést – hangoztatta a sportvezető. – A szakmai oldalról szólva, a ZTK ezúttal fennállása legjobb eredményét érte el. A hazai Szuper Ligában a felnőtt- és az ifjúsági aranyérem is a miénk lett, a Világkupán szintén a legfényesebb medál került a játékosok nyakába. Utóbbi serleget először hódította el a ZTK. A BL-szereplés idején akadtak magán- és egyéb problémák, ennek tudható be, hogy nem jutottunk a legjobb négy közé. Ennek ellenére a vezetés elégedett a csapattal. Az egyéni versenyek során Farkas Ádám korosztályos világbajnoki címe kívánkozik az élre. A felnőtt-vb-n is szerepelt két játékosunk. Ősszel is indulunk a Világkupán, ahol jó szereplés a célunk, de tisztában vagyunk vele, hogy minden évben nem lehet VK-t nyerni. A BL-re oda kell figyelni, és bejutni a négyes döntőbe. A bajnokságban továbbra is cél, hogy a csapat harcban legyen az első helyért, és ha lehet, szerezze is meg azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában