Biliárd

2018.01.03. 19:06

Alig hogy befejezték, már az újabb rajtra készülnek

A Zalaegerszegi Biliárd SE továbbra is ott van a hazai csapatbajnokság élvonalában, hiszen a legutóbbi bajnokságban is bronzérmes volt. Ahogy tavaly, úgy idén is az lesz a céljuk, hogy az „örökös” bajnok Szegedet egyszer csak meglephetik ők is.

Kerkai Attila

Pieler Gergely összpontosít, aki a versenyt is megnyerte és a klub legjobbja Fotó: Katona Tibor

Az esztendőt kilencedik éve a Szilveszter Kupával zárja a Zalaegerszegi Biliárd SE, amely 2017-et is így zárta. Az egyesület évzáró tornája apropóján a klub alelnökét, Molnár Imrét kérdeztük, milyen terveik vannak az idei esztendőre, illetve melyek voltak a legfontosabb eredményeik.

Legutóbb múlt nyáron látogattuk meg a klubot, amikor az I. Legends Open versenyt rendezték meg. Ami annyiban volt rendhagyó, hogy a nyár kellős közepén került rá sor, ami nem éppen a biliárd sport legaktívabb időszaka. Nem úgy az ősztől a tavaszig tartó intervallum, s annak is a kellős közepén járunk.

- A nyáron még az NB I-es csapatbajnokság második helyén vártuk a folytatást, hiszen nálunk a naptári évhez kötődik az NB I-es szezon – mondta Molnár Imre. – Az elmúlt években rendre ezüstéremmel zártunk a bajnokságban, 2017-ben viszont a bronzérem jutott csapatunknak. Amely évek óta szinte azonos összetételben szerepel, s így volt ez legutóbb is.

Pieler Gergely összpontosít, aki a versenyt is megnyerte és a klub legjobbja Fotó: Katona Tibor

Az új esztendővel pedig egy új bajnoki dekád is nyíllik. A Zalaegerszegi Biliárd SE pedig most sem mond le annak a lehetőségéről, hogy egyszer az elsőség jusson nekik.

- Évek óta a Szeged csapata gyűjti be a bajnoki címet, hiszen nagyon erős együttesük van, ellenünk pedig általában mindig a legerősebb összeállításban szerepelnek – folytatta Molnár Imre. – Most januárban kezdődik az új bajnokság, a cél most is az, mint mindig. Vagyis, hogy egyszer megfogjuk őket, ami talán majd sikerül is. Ami az egyéni viadalokat illeti, évek óta csapatunkat erősíti Pieler Gergely, aki az elmúlt esztendő végén a második helyen zárt az országos ranglistán. Természetesen klubunk tagjai az egyéni viadalokon is indulnak, a három pontszerző és három bajnoki fordulókon mindig az a cél, hogy minél eredményesebbek legyenek.

Visszatérve az év végi, az egerszegi Legends Pubban rendezett Szilveszter Kupára, nem csak helyből, de más városokból is érkeztek biliárdosok. A dobogót így is kibérelték maguknak a Zalaegerszegi Biliárd SE versenyzői, hiszen győzött Pieler Gergely, megelőzve Borbás Bertoldot, a dobogó harmadik fokán Cser-Kis Krisztián és Borsos László végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában