Vízilabda

2017.09.29. 20:49

Új edzővel vág neki a bajnoki sorozatnak Kanizsa OB I B-s vízilabda csapata

Szombaton délben kezdi meg szereplését az új bajnoki évadban a Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda együttese, kispadján az új szakvezetővel, Ludányi Kadosával.

Kühne László

Gábor és csapata, a KVSE hazai környezetben készülhet fel a rajtra

Fotó: Szakony Attila

A 40 esztendős szakember tavaly például még pólózott a fővárosi Neptun VSC színeiben, de már az edzői feladatok sem álltak tőle távol.

 

Most itt van számára az újabb kihívás, hiszen az szavaiból is kiderült, hogy nem csupán nagy változásokkal, de egyben nagy tervekkel indultak neki az előttük álló időszaknak.

– A felkészülésünk során az elmúlt hetekben úgy érzem, nem vagyunk még pontosan csúcsformában – fogalmazta meg lényegre törően a jelenlegi helyzetet Ludányi Kadosa, aki Simonka Ferencet váltotta a KVSE kispadján. – Ám úgy vélem, kétségbeesnünk nem kell, hiszen a kezdő fordulókban talán könnyebb ellenfelekkel mérkőzhetünk.

Természetesen egy új idényre történő felkészülés játékosmozgással is jár. A Kanizsa VSE-nél is ennek mentén zajlott az élet.

– Inkább azt mondanám, hogy kik maradtak, akik az OB I B-ben biztosan velünk lesznek. Ők a kapus Pelle Balázs, a mezőnyben pedig a tapasztalt játékosok közül például Cserdi István és Kaszper Gábor. Szepesi Bence, Klie Ferenc, vagy éppen Kéri Péter a távozók listáján szerepel. A feltörekvő fiatalok mellett a tizenhat fős keretünkbe érkezett ugyanakkor a fiatal center Balli Kristóf az UVSE-től.

Az esélyeket illetően Ludányi ebben a kérdéskörben sem fél a kihívásoktól.

– Kicsit leegyszerűsítve a dolgot azt mondhatnám, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Ez persze közel sem ilyen egyszerű, de a klubvezetésnek van egy olyan elgondolása, hogy két éven belül bajnokságot kellene nyerni. Tudjuk persze, hogy ez nem ilyen magától értetődő.

Kemény ellenfeleink lesznek, elég csupán az OB I-ből kiesett KSI-re gondolnunk. Szeretnénk a lehető legelőrébb végezni a bajnokságban.

Mint már jeleztük, az OB I B-s mérkőzés előtt reggel 9 órától a Városi Uszodában a klub tagtoborzót szervez az érdeklődő fiatalok számára. A toborzó vendége lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában