Könyvhét

2024.06.11. 15:30

Hidasi Judit író a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtárban

A 95. Ünnepi Könyvhét programsorozaton belül a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtár vendége volt június 6-án Hidasi Judit, újságíró, többszörösen Aranykönyv díjra jelölt író, televíziós szerkesztő.

Arany Horváth Zsuzsa

Elöl pirosban Hidasi Judit és közönsége a József Attila Tagkönyvtárban

Forrás: JAVTK

Első magazinját tizenöt évesen alapította, jelenleg egy internetes életmódmagazint szerkeszt.

Budapesti évei alatt dolgozott szinte minden fontos kulturális és szórakoztató médiumnak, a Cosmopolitan magazinnak két évig felelős szerkesztője is volt. Négy éven keresztül a televízió műfajában is tevékenykedett, a híradó mai napig a szívügye. Jelenleg Tatán él, egy kisfiút nevel, és rengeteg növényt. Bár főállásban író, mellette saját műhelyében gyertyákat is készít.

Mindez a zalaegerszegi találkozón részt vevők számára az írónővel zajlott, Jasztrab Istvánné főkönyvtáros által vezetett beszélgetés során derült ki, de természetesen szó esett a már megjelent köteteiről, életútjáról.

Hidasi Judit első regénye, a Rozéfröccs 2007-ben jelent meg, ezt írói álnéven adta ki. Majd több mint tíz év kihagyás után folytatta írói tevékenységét, azóta folyamatosan ontja a könyveit, melyek az Álomgyár kiadó gondozásában jelennek meg.

A beszélgetés során a olvasók megismerhették többek között a „Gondolat köteteket", az Újrakezdők című sorozatot, amelynek helyszíne egy balatoni sétány; a Kovács Vera története regényfolyamát, valamint az Aranykör tagjai című köteteket is, amelyről kiderült, hogy meglepetés folytatással is készül az írónő.

„Köszönjük az írónőnek a tartalmas beszélgetést, a kedves olvasóinknak, kollégáinknak pedig, hogy jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt”, jelezte a lapunk számára szerkesztett beszámolójában Jasztrab Istvánné Erika.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!