Olvasóverseny

2024.06.23. 19:30

Gazdára találtak az Olvasó Manó címek

A József Attila Városi Tagkönyvtárban idén is kiosztották az Olvasó Manó címeket. A zalaegerszegi városi bibliotéka kedvelt olvasóversenyének eredményhirdetését június 13-án rendezték meg, tájékoztatta lapunkat Török Irén könyvtáros.

Arany Horváth Zsuzsa

Az "olvasómanók" Főző Laurával Fotó: JAVTK

Az elmúlt időszakban a könyvtár kínálatából válogatott kortárs és klasszikus, főként hazai szerzők által írt mesék, regények tartalmából feladatlapok kitöltésével adhattak számot a 7-14 éves tanulók. A megmérettetés célja, hogy fejlessze a képzelőerőt, a szövegértést, a memóriát és a rajzkészséget. Ez évben a programba benevezők közül három kisdiák is kimagasló számban olvasott könyvet és töltött ki feladatlapokat. Idén a „Legtöbbet Olvasó Manó” címet Horváth Károly, Eötvös József Általános Iskola (44 db), Nagy Johanna, Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola (30db) és Schnaider Noémi Liszt Ferenc Általános Iskola (30 db) tanulója kapta meg.

Lendvai Mirjam első helyezett Fotó: JAVTK 

A „Sokat olvasó Manó” címet nyerte el Balogh Johanna, Ady Endre Általános Iskola, Csiszár Julianna, a Belvárosi I. sz. Kis Utcai Óvoda, Lendvai Mirjam Gréta, a Bagodi Fekete István Általános Iskola tanulója, emléklapot kapott Bodosi Dóra Bella, Bokor Panna és Vinkó Marcell. 

Nagy Johanna első helyezett Fotó: JAVTK

A verseny a folyamatosan bővülő könyvlista mellett a következő tanévben is folytatódik.

Az eredményhirdetések Főző Laura természetgyógyász Koboldmesék című könyvét interaktív módon, bábokkal és a természet egy kis szeletével szemléltetve mutatta be a játékban részt vevő és érdeklődő gyerekek számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában