A pályázatra 56 javaslat érkezett az olvasóktól

2024.06.19. 15:30

CooLibrinek hívják mostantól a keszthelyi könyvtár közösségi terét

Pályázaton kerestek nevet a keszthelyi könyvtár közösségi és ifjúsági terének. A sok ötletes javaslat közül végül Szennyai Diána szóalkotása, a CooLibri nyert, amiért a „keresztanya” értékes könyvcsomagot kap jutalmul.

Péter B. Árpád

A névtáblát, amelyet hamarosan kihelyeznek az épületben, Burucs Szabolcs és Kocsondiné Eisenkorb Györgyi leplezte le

Fotó: Péter B. Áprád

Ez a fiatalos, modern név egybegyúrja a kultúrára is utaló, de egyben az angol szó jelentéséből fakadó nagyszerűséget, illetve a latin libri, vagyis könyv kifejezést, s felsejlik a kolibri, mint a sokszínűség ikonikus madara is, részletezte Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettese.

A szakember felidézte, a névadás azt is szolgálja, hogy az olvasók még inkább kötődjenek ehhez a hangulatos könyvtári térhez, amelyet eddig mindenki másképp hívott: például kuckónak, üvegháznak, üvegpalotának, tinitérnek. Ide minden korosztály „szívesen bekuckózza magát”, tette hozzá, emlékeztetve, e helyszín 2020-ban ifjúsági, közösségi és oktatótérként épült, amit örömmel használnak az ifjak s az idősebbek egyaránt. A névadásnál is arra törekedtek, hogy „egyetemes és általános” kifejezést válasszanak.

A névadón Burucs Szabolcs lelkekhez szóló műsora fokozta a hangulatot
Fotó: Péter B. Árpád

Kocsondiné Eisenkorb Györgyi elmondta, tizennyolcan összesen 56 javaslatot küldtek a pályázatra, az ötletek között szerepelt a például a Lélekmenedék, a Bölcs bagoly terem, a Lélekszertár s a KultúrKuckó is. Minden aktív könyvbarát emléklapot kapott a névadó ceremónián, Szennyai Diána jutalma pedig 20 ezer forint értékű könyvcsomag lesz, amelyet hamarosan eljuttatnak hozzá, mivel a győztes nem tudott eljönni a könyvtári keresztelőre.

Az ünnepi délutánon Burucs Szabolcs énekes-gitáros műsorában gyönyörködhettek a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában