Első alkalommal

2024.04.28. 10:00

Zalai népdalok estje a Göcseji Tudásközpontban

Először szerveztek szombat esti népdalos közönségtalálkozót a Göcseji Tudásközpontban, ahol szombaton este a budapesti Kertész Nótakör és a Dobronaki Nótázók adtak népzenei műsort, majd közös dalolásra, daltanulásra invitálták a közönséget.

Arany Horváth Zsuzsa

Pirbus Virág prímás, Fenyvesi Attila brácsás, Bán Rihárd bőgős, a Kertész Nótakör zenekara a Göcseji Tudásközpontban

Fotó: Pezzetta Umberto

Nikitscher Bernadette, a tudásközpont szakmai referense lapunknak elmondta, a közönség igényei szerint később is szeretnének hasonló alkalmakat rendezni. 

Farkas Mártontól, a 15 éve működő, Zalába erdélyi énekesekkel érkező Kertész Nótakör vezetőjétől megtudtuk, az együttes - mivel nagykanizsai taggal is büszkélkedhet - az elmúlt évben zalai népdalokkal foglalkozott, ezért keresték fel megyénket, hogy a népdalok ismerete mellett helyszíni élményekkel gazdagodjanak. A budapesti, kéthetente összejövő nótakör a nevében a kertészeti egyetem egykori együttesének elnevezését viszi tovább. 


A Dobronaki nótázókat Kardos Endre Bozi együttesvezető mutatta be, majd gitárral, klarinéttal kísért dalcsokrot adott elő a 9 fővel érkezett muravidéki magyar férfikar. Az est közös dalolással folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában