27 ifjú versmondó

2024.04.16. 15:18

Tavaszi szavalóversenyt rendeztek óvodásoknak Zalalövőn

Kedden délelőtt rendezte meg hagyományos tavaszi szavalóversenyét Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. A rendezvényen három intézményből – a helyi, a zalacsébi és a bajánsenyei óvodából – 27 ifjú versmondó vett részt.

Gyuricza Ferenc

A verseny díjazottjai, balról Toplak Léna, Szakál Hanna Cseperke, Lo Vacco Léna, Gál Rozina, Horváth Mira és Kungli József Ádám

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szavalatokat háromfős zsűri értékelte, melynek tagjai Bischofné Hesinger Katalin költő, a rendező intézmény művelődésszervezője, Balogh Tamásné nyugalmazott óvodapedagógus és Balaskóné Szkladányi Annamária nyugalmazott tanító voltak. Utóbbi elmondta: a részt vevő gyerekek szépen artikulálva, ügyesen adták elő a kiválasztott verseket, s külön örömet jelentett számukra, hogy az eseményt öltözékükkel is megtisztelték a szereplők, valóban rangot adva ezáltal a versenynek. Amit egy kicsit hiányolt a zsűri, az a mimikai kifejezőkészség, nagyobb beleéléssel még jobb produkciók születhettek volna.

A versenyt a zalalövői Lo Vacco Léna nyerte, a második helyen a zalacsébi Gál Rozina végzett, míg a harmadik a szintén zalalövői Toplak Léna lett. A zsűri különdíjait Szakál Hanna Cseperke (Bajánsenye), Horváth Mira (Zalalövő) és Kungli József Ádám (Zalacséb) kapták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában