Magyar Költészet Napja

2024.04.11. 16:27

Nagy Gáspárra emlékeztek Nagykanizsán

A magyar költészet napjához kapcsolódva rendeztek versmondó versenyt csütörtökön a HSMK-ban Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő emlékére. A megmérettetést megelőzően megkoszorúzták a kanizsai kötődésű költő Deák téri emléktábláját.

Pásztor András

Nagy Gáspár emléktáblájánál Gergye Rezső (balról), Balogh László, Mikola Mária és Koros Eszter

A szűk körű ünnepségen elhangzott: Nagy Gáspár költő számos rokoni és érzelmi szállal kötődött Nagykanizsához, fontos állomást képviseltek művészete fejlődése szempontjából a kanizsai vakációk, amit nagynénjénél, Pető Lajosnénál töltött.

A költő emléktábláján koszorút helyezett el Balogh László polgármester, Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsa Kulturális Központ vezetője és Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi tagja, aki emlékező beszédében felidézte Nagy Gáspár forradalmi lelkületét, hazaszeretetét, hűségét hazája és Nagykanizsa iránt.

A koszorúzást követően a HSMK-ban rendezett versmondó versenyen öt általános iskolás és tíz középiskolás diákot hallgatott meg a zsűri, melynek tagjai minden indulót dicséretben részesítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában