Interaktív író-olvasó találkozó

2024.04.13. 19:00

Képzeletbeli állatokat alkottak a gyerekek

Nemrégiben Gelsén és Zalaszentbalázson a könyvtárakban az általános iskolásoknak tartott író-olvasó találkozót Bosnyák Viktória magyar ifjúsági író, műfordító és Dudás Győző illusztrátor.

Benedek Bálint

A gyerekek képzeletei szárnyalhattak Bosnyák Viktória és Dudás Győző előadásán

Forrás: ZH

A gyerekekkel közös, interaktív foglalkozások során nemcsak az írónő regényeit, illetve azok szereplőit elevenítették fel, hanem egy új történetet is alkottak. A rajzos, játékos foglalkozás során a gyerekek a szárnyaló fantáziájának határt szabva képzeletbeli állatfajokat találtak ki. Ezeket a teremtményeket Dudás Győző illusztrátor lerajzolta, így született meg például a "csigalamb", a "flamingóka", a "pingvis" és a "szarkas". A népszerű írónőtől a diákok bátran kérdeztek, aktívan vettek részt a találkozón. Bosnyák Viktória egy korábbi interjúban elmondta: „A gyerekeknek azt üzenem, hogy nem kell minden ételt szeretni, akkor sem, ha egészséges, de azért jó megkóstolni, hátha finom. Ha mégsem, ne erőltesd! Nem kell minden könyvet szeretni, de azért jó beleolvasni, hátha érdekes. Ha nem, ne erőltesd! Ugye az evést sem hagyod abba csak azért, mert valami, amit megkóstoltál, nem ízlett? Az olvasást se hagyd abba, csak azért, mert egy könyv nem tetszett. Garantáltan találsz neked valót.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában