Rendhagyó évzáró képzőművészeti kiállítás

2024.04.29. 16:30

Jubileumok, tárlatok a zalaegerszegi Ady-iskolában

Arany Horváth Zsuzsa

Le Thuy Linh 10.a osztályos diák Gulácsy Lajos festőművészről szóló monográfiát vehetett át. Háttérben a szervező tanárok: Sommer Judit, Tánczos György és Monok Balázs

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Április 29-én, hétfőn délután nyitották meg a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tagozatára járó gimnáziumi tanulók rendhagyó évzáró képzőművészeti kiállítását, melyet Tánczos György és Monok Balázs képzőművész mestertanár ajánlott az érdeklődők figyelmébe. A zalaegerszegi belvárosi iskola művészeti tagozata ez évben ünnepli létrejötte 40. évét, az iskola pedig éppen 150 éves idén. Az évfordulók kapcsán az iskolai tárlat mellett majd a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban és a keszthelyi Balaton Színházban is bemutatkoznak alkotásaikkal a diákok. 
Ősszel új, média tanszakkal bővült a művészeti oktatási paletta az Adyban, melyről Monok Balázs szólt. Elmondta, ő maga is negyven éve kezdte az Adyban a tanulmányait, a 150 évhez pedig a fotográfia kezdete kapcsolódik. Az intézménybeli kiállításon 70 diák mintegy 150 munkája látható, méghozzá különlegesen elhelyezett módon. A kiállító diákok közül 19 tanuló egész éves kiemelkedő teljesítményét könyvjutalommal honorálták, amelyeket Czigány László, az Ady-iskola igazgatója nyújtott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában