"Dalok a könyvtárból"

2024.04.13. 17:00

Irodalmi előadás a magyar költészet napja alkalmából Zalakaroson

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár egy verseket népszerűsítő programmal lepte meg a Móra-iskola diákjait. A gyerekek a zalaszentgróti Szili Péter zenész és Birinyi Mónika énekes előadásában megzenésített verseket hallgathattak.

Benedek Bálint

Az iskolában és a Civil Házban is nagy sikert aratott

Forrás: ZH

Fotó:

Sinkovics Norbert, Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója elmondta: József Attila születésnapja alkalmából a magyar költészetet, a klasszikus és kortárs magyar költőket és költeményeket, ezzel együtt pedig a magyar nyelv szépségét éltetjük. A költő életműve a mai napig lenyűgöző és számos kortárs költőt inspiráltak versei. A program felnőttek részére a Civil Házban folytatódott, az előbb említett kettőssel. Az előadáson elhangzottak többek között Ady Endre, Radnóti Miklós, Cseh Tamás, Petőfi Sándor, Müller Péter, Weöres Sándor, Nagy László megzenésített versei. Az érdeklődők megtudhatták mi az olvasás célja és Jókai Mór írásából megismerhették a szív titkait is.

– Jó ok a magyar költészet napja arra is, hogy pár percre lelassítsunk, megálljunk és gondolkozzunk – mondta Sinkovics Norbert. – A magyar költészet szinte kiapadhatatlan forrás mindazok számára, akik szeretnék megismerni nyelvünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában