Költészet napi ünnepség

2024.04.16. 09:30

A versíró pályázat eredményeit is kihirdették Zalabaksán

Az elmúlt hét végén ünnepelték a költészet napját Zalabaksán irodalmi esten, ahol a korábban meghirdetett versíró pályázat eredményét is kihirdették.

Korosa Titanilla

Dr. Batáry Károly (balról) két verset is írt a pályázatra, mellette Baley Endre az eredményhirdetésen

Fotó: Korosa Titanilla

Baley Endre író, költő volt a vendége a művelődési házban megtartott eseménynek. Az irodalmárral Gyovai Marianna közművelődési szakember beszélgetett. A rendezvény kezdetén megemlékeztek a nemrég elhunyt helyi költőről, Berkes Józsefről is, aki aktív szereplője volt a kulturális életnek. Berkes József viszonylag későn, már nyugdíjas éveiben kezdte az alkotói munkát, majd hat kötete jelent meg, az utolsó 2023-ban Versek kettő az egyben címmel, közösen Nagy M. Katalinnal.

A költészet napi ünnepen ezután Baley Endre József Attila életéről, munkásságáról beszélt a közönségnek és több verset is elszavalt költeményei közül.

A rendezvényen kihirdették a kultúra napja alkalmából a Zalabaksai Könyvtári Információs és Közösségi Hely és a Zalabaksai Kulturális és Ifjúsági Egyesület által meghirdetett versíró pályázat eredményeit. A felhívásra két témában - természet – Zalabaksa, illetve szeretet-szerelem - várták az írásokat, külön az általános iskolák felső tagozatosaitól, a középiskolásoktól, illetve felnőtt kategóriában.

A versíró pályázaton hárman vettek részt Zalabaksáról: dr. Batáry Károly, Sohár Kristóf és Szabó Balázs. A pályázóktól összesen négy vers érkezett be, mivel egy nevező két verssel is jelentkezhetett. Ezek közül kettő a szeretet-szerelem és kettő a természet kategóriában.

A pályamunkákat Baley Endre értékelte és biztatta a nevezőket, hogy folytassák az írást. A szervezők emléklappal és ajándékutalvánnyal jutalmazták a pályázókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában