A cím csak kapaszkodó

2024.03.20. 07:30

Kiállítás: Németh Miklós tusrajzai a Liszt-iskola galériájában

Németh Miklós zalaegerszegi grafikusművész tárlata kedden nyílt meg a Liszt Ferenc általános iskola galériájában. A kiállítás április 29-ig látogatható.

Arany Gábor

Németh Miklós az iskolagalériában

Fotó: A szerző

Az egek meghasadtak, az idők végezetével..., ezzel az avantgárd zenekar, az Európa Kiadó Minden eltörölve című dalából vett sor adta címmel nyílt meg Németh Miklós zalaegerszegi grafikusművész tárlata kedden a Liszt Ferenc általános iskola galériájában. A megnyitón Dienes Gyula művésztanár úgy fogalmazott, ezek a rajzok inspirációt nyújthatnak a gyerekek számára, ami meghatározhatja akár későbbi gondolkodásukat is. Az április  29-ig látogatható tárlaton tíz nagy és négy kisebb tusrajz látható. Mindegyik egy történet, de hogy miről szólnak, ahhoz a címek csak kapaszkodót nyújtanak. A diákokat ezért játékra is hívták, és ehhez két alkotás mellől levették a címet a megnyitó után, majd a gyerekeknek novellapályázatot hirdettek, s arra kérték őket, írják meg, szerintük miről szólnak ezek a finom vonalakkal megrajzolt, varázslatos hangulatú, bibliai, mitológiai álmokat is megjelenítő képek.

A kiállítást Dienes Gyula művésztanár nyitotta meg
Fotó: A szerző

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában