Pályázat

2024.03.28. 14:30

Illusztráljanak Keresztury-verseket!

A Keresztury Emlékbizottság és a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Keresztury Emlékév tiszteletére pályázatot hirdet zalaegerszegi középiskolások számára Keresztury Dezső verseihez készült illusztrációk elkészítésére.

Arany Horváth Zsuzsa

Keresztury Dezső

Fotó: ZH /archív

A pályázati feltételek szerint a pályázó zalaegerszegi középiskola 9-13. évfolyamos tanulója kell legyen, egy pályázó legfeljebb 3 mű illusztrálásával versenyezhet. 

Az illusztrációk készítésére technikai, műfaji kötöttséget nem írnak elő, de legfeljebb A/4 méretű és nyomdailag sokszorosítható legyen. A pályázók számára a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai ajánlót készítettek, melyet a pályázati kiírás melléklete tartalmaz - de lehet más verset is választani. A pályamunkák beküldési határideje 2024. június 20. 
A pályázati anyagot személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba (8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.). A pályázat jeligés, a pályázó személyének azonosítását egy külön, zárt borítékban kell elhelyezni. A borítékon szerepeljen: Keresztury Emlékév, versillusztrációs pályázat. Az elkészült illusztrációkat szakértő zsűri bírálja el, a legjobbak jutalmazásban részesülnek; a pályamunkákat a Keresztury Dezsőre emlékező, a Keresztury VMK Gönczi Galériájában 2024. szeptember 6-án megnyíló kiállításon bemutatják. 
További információ kérhető a [email protected] e-mailcímen.  

Illusztrálásra javasolt költemények címei:  Mindig velem vagy, Reménytelen, Hiányod, Súly alatt, Nádas, Emberként élni, Esti imádság, Igazat szólj!, Kínban mosolyogva, Kert, Cserép, Mérleg, Elmondhatatlan, Vesd le hát ember-köntösöd, Hazalátogatóban, Rímek, Zalai vásár, Megújító, megújuló, Dunántúli hexameterek XVIII., A józanság lángelméi, Fényesedő, Valaki tenyerében, Örök, Ifjúság, Estike, F.I. emlékkönyvébe, Futunk, Szeresd a szelet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában