A lelki rezdülésekről szólnak a versek

2024.03.02. 16:00

Gaál Zsuzska legújabb kötetét mutatták be Zalaegerszegen - fotógaléria

Második, saját kiadású verseskötetét mutatta be szombaton barátai, ismerősei és az érdeklődők jelenlétében Gaál Zsuzska a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtárban. A lelked a tükröm című kiadvány 53 lírikus költeményt tartalmaz, amit Gaál Annamária illusztrált. A versek születéséről, mondanivalójáról Krauszné Bokor Bettina beszélgetett a szerzővel.

Mozsár Eszter

Gaál Zsuzska szerző és barátnője, Krauszné Bokor Bettina "A lelked a tükröm" című kötetbemutatón Zalaegerszegen, a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

Fotó: Pezzetta Umberto

Két évvel ezelőtt ugyancsak a városi bibliotékában mutatták be első, Mérhetetlen című kötetét. A második kiadvány még személyesebb hangvételű lett, s a szerző saját bevallása szerint közelebb került a hétköznapi, földi dolgokhoz is. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy női költőként a finomságokat, a női erőt képviselje. A válogatásban gyermekversek is helyet kaptak, ezzel a jövőbe vetett hitét szeretné kifejezni.

A jelenleg Deák-technikumban pedagógiát oktató, fejlesztő pedagógusként és meseterapeutaként is tevékenykedő Gaál Zsuzska családi hagyományt követ, hiszen édesapja, Gaál Károly ugyancsak verselt.

A szombati bemutatón a családtagok, barátok olvastak fel a legújabb kötetből, mellettük ifj. Horváth Károly népzenész, Borsos Miklós, Gaál Péter (a szerző bátyja) és a szerző több tanítványa zenélt, közreműködött a szerző fia, Kiss Bertalan, valamint Prenner Anna és Zalavári Benedek. A tervek szerint A lelked a tükröm című verseskötetet Zalalövőn és Lendván is bemutatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában