Cserta Egyesület

2024.02.13. 20:49

Zala Vármegyei Népi Gyermekjáték és Néptáncfesztivált tartottak Becsvölgyén

7. alkalommal szervezte meg a Cserta Egyesület Becsvölgyén a Zala Vármegyei Népi Gyermekjáték és Néptáncfesztivált február 10-én, a farsangi időszak utolsó hétvégéjén.

Zaol.hu

A fesztivál célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a vármegye néptáncos gyermekeinek, családjaiknak, illetve az őket tanító szakembereknek. Versenyeket, minősítőket szerveznek több helyszínen is, egy oldott hangulatú könnyed hangvételű fórumot, találkozót szeretnének továbbra is, ahol kifejezetten a tánc szeretete dominál. A közönség sok tájegység népi gyermekjátékait, táncait ismerheti meg a gyerekek előadásán keresztül. A szülők láthatják az előző évhez képest mennyit fejlődtek gyermekeik, illetve a különböző korosztályok produkciói alapján érzékelhetik azt is, hogy honnan hová juthatnak el, mivel itt az óvodástól a középiskolásig minden korosztály képviselteti magát. 

Az oktatók ötletet meríthetnek egymás koreográfiáiból, illetve szakmai kérdéseket is meg tudnak itt beszélni. A fellépő gyermekek pedig évről évre találkozhatnak itt a többi együttessel, megismerkedhetnek, összebarátkozhatnak illetve a néptánc varázslatos világába kaphatnak mélyebb betekintést. Komplex a fesztivál, ami azt jelenti, hogy a népművészetnek más ágazataival is találkoznak itt a résztvevők. Népi zenekar kíséri őket a műsorukban, illetve a rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik ismerkedni a tárgyalkotó népművészettel is, kézművesek közreműködésével. 11 csoport 15 produkciót mutatott be közel 200 gyermek vett részt a fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában