Verseskötetét mutatta be

2024.02.22. 16:09

Nincs visszatérés, csak visszanézés

Át a hegyen című legújabb verseskötetét mutatta be a napokban Lendván a Zalalövőn élő Bischofné Hesinger Katalin. A városi könyvtár olvasótermében megrendezett író-olvasó találkozón a szerző mellett dr. Csider Sándor nyugalmazott főiskolai docens és a gitáron játszó Bischof András működött közre.

Gyuricza Ferenc

Bischofné Hesinger Katalin az Át a hegyen című kötetével

Fotó: Gyuricza Ferenc

A könyvbemutató kapcsán Bischofné Hesinger Katalin elmondta: az Át a hegyen már az ötödik kötete, ebből négy tartalmaz verseket. Legújabb kiadványának címe szimbolikus, hiszen az ember történetét takarja, ahogy születésünkkel átkerülünk egy másik dimenzióba, az általunk ismert világba.

– Hiszem, hogy minden ember útja a „hegyre” vezet, ahova egyszer mindenkinek fel kell érnie, mivel az élet véges – magyarázta a költő. – Az utak hol cikkcakkban mennek, hogy egyenesek, akárcsak a sorsok. Vannak csomópontok, találkozási helyek, ahol kapcsolódunk egymás életéhez, földi idejéhez, s egy ideig akár együtt is mehetünk. Vannak pozitív és negatív találkozások, melyek nevelik, alakítják az embert. A verseim nagy részéből kiolvasható az elégedetlenség a világ, az emberek viszonyának alakulásával szemben. Az élet minden területén tékozlunk, hiába fenyegetnek természeti, társadalmi, egészségügyi veszélyek, valamiért nem hisszük el, hogy megtörténhet egy végleges átalakulás, ami után a földi élet ebben a formában már nem folytatható. Mégis bízom a jövőben, mert nem tehetek mást. Az ember csak előre mehet azon a bizonyos hegyen, mert nincs visszatérés, csak visszanézés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában