Zene

2024.02.13. 12:30

Matteo Bocelli lesz az Örvényesvölgy Fesztivál egyik sztárvendége

Matteo Bocelli, a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli fia lesz az idei Örvényesvölgy Fesztivál egyik sztárvendége. Az énekes június 29-én, szombaton este, egy szimfonikus zenekar kíséretében lép fel a Zalacsány melletti művészeti eseményen.

Gyuricza Ferenc

Matteo Bocelli

Forrás: Capitol Records

Erről az Örvényesvölgy Fesztivál igazgatója, Badacsonyi Tamás számolt be hétfői közleményében. Közölte: a zalai vendégszereplésről kétéves előkészítés után sikerült megegyezniük az olasz sztárral, akinek ez lesz az első magyarországi fellépése.

„Matteo menedzsmentje a világ legnevesebb előadóit képviseli. Meglepett bennünket az az érdeklődés és nyitottság, amivel fogadták megkeresésünket még 2022-ben. Volt viszonyítási alapunk, hiszen egy-egy fesztivál programjának szervezése során több esetben vettük fel a kapcsolatot elérhetetlen, arénákat megtöltő világsztárokkal, és sok esetben rövid úton zárták le a kommunikációt velünk.  Valószínűleg megfoghatta Matteót és csapatát a helyszín varázsa, ez a természetes aréna bármelyik nagyvárosi koncertteremmel vetekedni tud, s a maga egyszerű őszinteségében nagyszerű” – írta közleményében Badacsonyi Tamás.

A mindössze 25 éves énekes-dalszerző Matteo Bocelli zene iránti érdeklődése értelemszerűen már gyermekkorában kialakult, s ebben édesapjának is fontos szerepe volt. Eleinte klasszikus zenét tanult, hatéves korában kezdett el zongorázni, s 18 évesen már a római Colosseum színpadán szerepelt, ahol Verdi-áriát énekelhetett. Fellépett továbbá a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és dubai Operaházakban, de meghívást kapott a Fehér Házba is, ahol szintén bemutatkozhatott. Az eddigi legnagyobb sikere a 2018-ban kiadott Fall on Me című dal volt, amit édesapjával közösen adott elő, s amely a Diótörő és a Négy Birodalom című Disney-film egyik betétdalaként a szülő-gyermek kapcsolatról szól.

A ma már a világ legismertebb sztárjai sorába tartozó Matteo Bocelli tehetségének köszönhetően hamar kilépett édesapja árnyékából, s érdeklődése már kamaszkorában a popzene felé fordult, bár továbbra is gyakran lépnek fel együtt. Első önálló szólóalbumán – amit 2023-ban jelentetett meg a legnagyobb nemzetközi lemezcégek közé tartozó Capitol Records – az ugyancsak világhírű Ed Sheeren-nel dolgozott együtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!