Helyi kultúra

2024.02.11. 16:30

Gyógyír egy nehéz élethelyzetben

Első önálló, magánkiadásban megjelent verseskötetét mutatta be péntek este Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár Irodalmi Szalon elnevezésű rendezvénysorozata keretében Juhászné Bérces Anikó. Az Ősök nyomdokán című kiadványban közel száz verse található.

Gyuricza Ferenc

Juhászné Bérces Anikó a bemutatott verseskötettel

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az író-olvasó találkozón Bischofné Hesinger Katalin, a házigazda intézmény művelődésszervezője beszélgetett a szerzővel. Köszöntőjében elmondta: a verseléssel egy nehéz élethelyzetből adódóan eleinte gyógyírként foglalkozó, majd azt immár 14 éve folyamatosan űző Juhászné Bérces Anikó Zalaegerszegen született, majd egy több évtizeden át tartó veresegyházi kitérő után néhány évvel ezelőtt tért vissza Zalába. Jelenleg nyugdíjasként él Zalalövőn, így ismerkedtek össze.

Bischofné Hesinger Katalin (balról) és Juhászné Bérces Anikó a péntek esti könyvbemutatón
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az Ősök nyomdokán című kötet a szerző azon verseit tartalmazza, amelyek a szülőföldhöz való ragaszkodását, az elődök iránti tiszteletet, az ünnepek méltóságát fejezi ki. Juhászné Bérces Anikó annak ellenére, hogy viszonylag későn kezdett el versírással foglalkozni, termékeny költőnek tekinthető, hiszen egy irodalommal foglalkozó internetes oldalon mintegy ötszáz verse érhető el, emellett különböző hazai antológiákban is megjelentek már költeményei, amelyek egy igen jelentős része szakrális kötődésű és spirituális töltetű, de vannak versei, amelyek az identitását, a magyarságtudatát, illetve annak megélését tükrözik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában