Lírikus népzenei összeállítások

2024.01.20. 13:35

Lemezbemutató debütáló koncertet adott a Laposa Julcsi & the Band Zalaegerszegen

Mozsár Eszter

Laposa Julcsi ezúttal a szerelemről énekelt a felnőtt közönségnek

Fotó: Seres Péter

A szerelem kibontakozásáról, a vágyódásról, a házasságról, egyszóval életünk meghatározó érzelmeiről szóltak a népdalok pénteken este a Korona Szalonban. Laposa Julcsi Junior Prima-díjas népzenész és zenei mediátor három éve készült arra, hogy felnőtt közönségét megszólítsa azzal a bandával, akikkel tíz éve dolgozik együtt. A „Tudod-e, édesem?” című lemezen a Kárpát-medence népdalkincseiből válogattak, három autentikus összeállítás és öt világzenei feldolgozás található rajta. A koncerten a közönség külön vastapssal jelezte, tetszettek a hagyományos felállás mellett a pianínó, gitár, furulya által színesített számok, így a swinges, jazzes, popos vagy funky-s muravidéki, felvidéki, somogyi, kalotaszegi dalcsokrok.

A színpadon Nagy Albert, ifj. Horváth Károly, Laposa Julcsi, Soós László és Timár Márton. A képről hiányzik a koncerten közreműködő Rezes Gábor. Fotó: Seres Péter
Fotó: Seres Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában