Gyógynövények csokorba kötve

2024.01.17. 08:30

Hiánypótló kiadványt mutattak be Nagykanizsán

Bolf László "Sargyú" Gyógynövényeink a Kárpát hazában címmel mutatta be kedden legújabb könyvét Nagykanizsán a Halis-könyvtárban. Az eseményt követően a szerző előadáson beszélt a kötetről.

Benedek Bálint

Bolf László "Sargyú" a legújabb kötetével

Fotó: Szakony Attila

Bolf László "Sargyú" a kötetbemutatón elmondta: egyszerű parasztgyerekként tekint magára, aki a bibliotékában tizedik éve Meridán tornát tart, mellette több, a testtel és lélekkel foglalkozó képesítést szerzett az évek folyamán.

- A Kárpát hazában van a legtöbb és legjobb minőségű gyógynövény - mondta. - Ráadásul Nagykanizsa környékén 15-20 kilométeres sugarú körben négyezerféle gyógynövényt lehet találni, míg a világon kétszázezret különböztetünk meg. A könyvbe most 110 darab, kizárólag vadon szedett gyógynövény került, ezeket többnyire a Kis-Balaton lecsapolt medrében, a kiskanizsai repülőtér és nagykanizsai lőtér környékén gyűjtöttem. De rendkívül sokat lehet találni a Balaton csücskétől a Mura folyóig.

Fotó: Szakony Attila

A szerző hozzátette: a könyvét szép rajzok illusztráják, melyeken felismerhetők a gyógynövények, és recepteket is közread azok felhasználására. Külön kitér arra, hogy melyik az, amelyiket áztatni kell, s melyiket forrázni vagy főzni, és hangsúlyozta: emelett törekedni kell az egészséges életmódra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában