Helyi kultúra

2024.01.07. 09:00

A zalaegerszegi fúvósok újévi koncertje

A Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar január 6-án, szombaton este hét órai kezdettel tartotta meg hagyományos újévi koncertjét a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Az immár közel negyedszázada zenés kikapcsolódást kínáló januári eleji zenekari műsor első felében klasszikus zeneművek (Johann Strauss, Lehár Ferenc) szólaltak meg, a második részben szórakoztatóbb jellegű muzsika hangzott fel a fúvós hangszereken, így hallhatott a közönség filmzenét és újévi hangulatú popzenei átiratokat. Például a hajdan népszerű, 2019-ben elhunyt cseh könnyűzenei énekes, Karel Gott dalai is és a hetvenes években közismert Village People amerikai diszkóegyüttes szerzeményei szerepeltek a repertoárban. A ma Vörös István vezette együttest néhány műsorszám erejéig vezényelte a szombati újévi hangversenyen Farsang László is, aki 1975-ben alapította a zenekart. Örvendetes, hogy a jelenleg 55 taggal - a legfiatalabb 14 éves - működő muzsikus csapat korábbi tagjai sem szakadtak el szülővárosuktól és első zenekaruktól, a zalaegerszegi koncerteken visszajáró fellépők azok is, akik profi zenészekként működnek többek között a fővárosban. A zenekar utánpótlását a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola növendékei adják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában