Zaol podcast

2023.12.06. 07:00

Hagyományos programok és újdonságok a gébárti kézműves házban - Zaol-podcast Kiss-Molnár István intézményegység-vezetővel

Szeptember elsején nevezték ki a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház vezetőjévé Kiss-Molnár Istvánt, aki úgy érzi abszolút otthonra talált új feladatkörében.

Mozsár Eszter

Kiss-Molnár István a meglévő programok mellett újításokat is tervez. Fotó: Mozsár Eszter

 Ma is számíthat a korábbi vezető, Prokné Tirner Gyöngyi tanácsaira, segítségére, valamint a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak közreműködésére, miközben a jelenlegi munkatársak mindenben támogatják elképzeléseit. A jól bevált és sokak által kedvelt programok – kovácsstúdió foglalkozásai, nyitott műhelygalériák napja, alkotótáborok, népzenei táborok - mellett természetesen jut idő és energia az újításra, ötletelésre. Az intézményegység-vezető szólt arról, hogy január végén például bicskakiállítás lesz a kézműves házban, illetve olyan tavaszi rendezvényt terveznek, ahol a népzene mellett megjelenik a néptánc és a tárgyalkotó kézművesség, népi kultúra is. Nagy álmuk továbbá egy kültéri pajta felépítése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában