Lubik Imre emlékére

2023.11.15. 08:00

Országos trombitaverseny lesz a hét végén a zalaegerszegi zeneiskola szervezésében

Lubik Imre (1904-1964) trombitaművész, zenepedagógus, a rézfúvós kamarazene hazai atyja emlékére 1978 óta rendezik meg háromévente a Lubik Imre Trombitaversenyt Zalaegerszegen, immár 16. alkalommal. A több mint harminc zeneiskola növendékeinek megmérettetése e hét végén zajlik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola szervezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Az Oktatási Hivatal, a Belügyminisztérium, a zalaegerszegi  önkormányzat és tankerület  támogatásával megvalósuló verseny ünnepélyes megnyitóját november 16-án, csütörtökön este hét órakor tartják, melyen Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület főigazgatója köszönti az országos zenei fieszta résztvevőit, a műsorban a Savaria Rézfúvós Együttes szerepel.

A verseny pénteken kezdődik: két napon át, reggel 9 órától délután 4 óráig négy korcsoportban mérik össze a tudásukat a versenyzők. Ez évben hatvan, 12-22 év közötti fiatal jelentkezett a rangos seregszemlére. A versenybizottságban dr. Hontvári Csaba trombitaművész, egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar dékánja vállalta az elnöki feladatokat, a zsűri tagja lesz Király Tibor Péter trombitaművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának szólamvezetője és dr. Dávida Tamás trombitaművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának tagja, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara docense. Az eredményhirdetés  november 19-én, vasárnap 9 órakor kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A rangos verseny támogatói közt van a Zalai Hírlap is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában