Tízen képviselik Zalát a NESZ szakmai bizottságaiban

2023.11.21. 16:30

Még lehet szavazni a népi kézműveseket tömörítő, Prima-jelölt szövetségre

Hétvégén tartotta tisztújító küldöttgyűlését a 65 tagszervezetet és mintegy ötezer népi kézművest tömörítő Népművészeti Egyesületek Szövetsége. A találkozón a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tíz tagját választották be a Szakmai és Szakmaközi Bizottságok sorába az elkövetkezendő négy évre, tájékoztatta lapunkat Devecz Zsuzsi egyesületi elnök.

Mozsár Eszter

A zalaiak minden évben rész vesznek a NESZ legnagyobb rendezvényén, a Mesterségek Ünnepén. Fotó: ZMNE

A népművészek között vannak, akik már több éve látnak el tisztséget a szövetségben, de akadnak olyanok is, akik először kaptak ilyen feladatot, mondta az egyesület vezetője. Nagy Béla és Bereczky Csaba a fafaragó, Molnárné Riskó Erzsébet a viseletkészítő, Domján Zsuzsanna a hímző, Kevi-Farkas Zsolt és Gombócz László a fémműves, Pozvai Andrea a játékkészítő, Berkovics Emőke a tojásdíszítő, Albert Attila a fazekas szakmai bizottságba, Stiller Szilárd pedig a vállalkozási, marketing és értékesítési szakmaközi bizottságba nyert felvételt.

Devecz Zsuzsi felidézte, még a járvány idején fogalmazták meg az elkövetkező évek stratégiáját, terveit, s ekkor került előtérbe arculati elemük, a közösség erejét, az egyéni alkotói utakat és a sikeres szakmai helytállást szimbolizáló virág logójuk. Úgy véli, ezt a mérhetetlen szakmai alázatot és tudást kamatoztatják most a régi-új bizottsági tagok.

Kevi-Farkas Zsolt ötvös, Népi Iparművész, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége Fémműves Szakmai Bizottsága tagja. Fotó: ZMNE

Végül hozzátette, idén a zalai népművészeket is képviselő NESZ bekerült a Prima Primissima-jelöltek közé. Ez azt jelenti, hogy november 29. éjfélig még lehet szavazni a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott 15 millió forinttal jutalmazandó Közönségdíjasra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában