Kézműves alkotásokból nyílt kiállítás

2023.11.30. 14:00

Együtt a Göcseji Tudásközpontban

Mozsár Eszter

Nikitscher Bernadette és Sümeginé Horváth Anita a megnyitón, mellettük a falon a közös alkotás.

Fotó: Pezzetta Umberto

Fazekas remekek, horgolt díszek, csipketerítők, szőttesek és hímzések, textilszobrok és megannyi változatos technikával készült alkotások várják mindazokat, akik betérnek a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac emeleti galériájába. A válogatáson 32 alkotó mutatja be az év folyamán készült kézműves darabját. A tárlat nem véletlenül kapta az EGYÜTT címet, ugyanis a falon két hatalmas tablón közös munkával fejezték ki azt, hogy számukra mit jelent az együvé, a közösséghez való tartozás.

A rendezvényen a Szélrózsa Tánckör lépett fel.
Fotó: Pezzetta Umberto

- Öt évvel ezelőtt alakult egyesületünk 11 fővel. Célunk volt, hogy segítsük egymást ötleteinkkel, tapasztalatainkkal, s hogy minél több időt töltsünk együtt. Köszönjük, hogy a tudásközpont elkészültével számítottak ránk, s a kézműves műhelyek működtetésével, a foglalkozások megtartásával minket bíztak meg. A házban dolgozók mindannyian az egyesület tagjai, jelenleg harminchárman vagyunk – mondta köszöntőjében Nikitscher Bernadette, aki hozzátette, januárban Lendvára viszik a vándortárlatot.

 

A rendezvényen a Szélrózsa Tánckör működött közre, akik végül a közönséget is megtáncoltatták. A táncegyüttesben fellépő igazgató, Sümeginé Horváth Anita először köszönetet mondott a Göcseji Kézműves Egyesületnek, hogy 2022 áprilisától, a tudásközpont megnyitásától tevékenykednek, s élettel töltik meg a házat. Szólt arról is, hogy az adventi időszak kezdetén nyílt tárlat már a bensőséges ünnepre, a közös célokra, a göcseji értékek, hagyományok tovább vitelére hívja fel a figyelmet. Hozzátette, idén intézményük is csatlakozik az Egerszegi Advent 2023 programsorozathoz, ami most szombaton a Mézek napjával kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában