Szeptember 23-án rendezik meg

2023.09.16. 19:19

Már készülnek az Őszi Fesztiválra Lentiben

Szeptember 23-án rendezik meg Lentiben a hagyományos Őszi Fesztivált a szokott helyszínen, a rendezvénytéren.

Korosa Titanilla

Tavaly az esős időjárás nehezítette a főzőcsapatok dolgát az Őszi fesztiválon, idén talán kegyes lesz az időjárás, képen a 3. helyezett Csipet - Csapat. Fotó: Kósa Róbert

A programok 10 órakor kezdődnek, ekkor kezdik meg a főzőversenyre nevezett csapatok az ételek elkészítését. Ez alkalommal kétféle étel elkészítése lesz a feladat, egy szabadon választott, illetve egy hagyományos az alábbiak közül: dödölle, krumpliprósza, gombuca, málé, pirított gánica. A szervezők alapanyagcsomagot is biztosítanak, lesz benne liszt, zsír, étolaj, burgonya, sertéshús, szalonna, hagyma, túró, tejföl, tojás, illetve a bográcsozáshoz szükséges eszközök.

A főzőversenyre szeptember 19-ig, keddig lehet nevezni, várják családok, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák jelentkezését.

Emellett kézműves és termelői vásár is várja a látogatókat. A délutáni program a megnyitóval veszi kezdetét 14 órakor, a köszöntők után tartják a főzőverseny eredményhirdetését. A kulturális műsor 15 órakor indul, először helyi és környékbeli csoportok lépnek színpadra, köztük a Nefelejcs Dalkör, a Kelta Álom Ír Sztepp Táncegyüttes, a Kerka Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai, a Mixolíd Kamarakórus, a Trilla Kamarakórus és Horváth-Herman Gréta. Ezt követően vendégfellépők következnek, 17 órától a Trax zenekar szórakoztatja a közönséget, majd Gájer Bálint, 19.30-tól Varga Feri és Balássy Betti. A fesztivált 20.15-kor tűzijáték zárja.

A gyerekeket egész nap családi programok, játékok, a könyvtár előtt játékudvar várja, de lesz fotópont is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában