Kultúrszüret Zalalövőn

2023.09.27. 20:45

Bemutatkoztak a művészeti együttesek és szólisták

A kisváros művészeti csoportjai és szólistái léptek fel azon a Kultúrszüret elnevezésű rendezvényen, amit még az elmúlt hét végére szervezett Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. A szabadtérre szánt programot az időjárási körülmények miatt végül az intézményben tartották.

Gyuricza Ferenc

Az idei programban elsősorban táncbemutatókat láthatott a közönség

Forrás: Salla Művelődési Központ és Könyvtár

A program egyik célja az volt, hogy az őszi időszakban is kínáljon kulturális programot a városlakók és a környéken élők számára, de az intézmény azt is szerette volna, ha méltó körülmények közt tudnak bemutatkozni saját csoportjai. Erre kínált nagyszerű alkalmat a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat, aminek helyi rendezvényeként tartották meg a Kultúrszüretet.

Forrás: Salla Művelődési Központ és Könyvtár 

 Lukács Andrea, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a Salla Művelődési Központ és Könyvtár hosszú évek óta aktív résztvevője a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatának, a Kultúrszüret azonban új program, azt tavaly szervezték meg első ízben.

Forrás: Salla Művelődési Központ és Könyvtár 

Akkori kezdeményezésük olyan sikert aratott, hogy a Magyar Népművelők Egyesülete szakmai díjjal jutalmazta a rendezvényt. Az idei programban elsősorban táncbemutatókat láthatott a közönség – fellépett az idén Zalalövőért Ifjúsági Díjjal kitüntetett Ezüstlile néptánccsoport, a helyi senior örömtánc csoport, bemutatkoztak a Tornyos TánClub zalalövői csoportjai és az rock and roll táncosok –, új bemutatóval jelentkezett a Csúcsfejek színjátszó csoport, szólistaként pedig Radics Petra énekest és Tornyos Sándor versmondót hallhatta a közönség.

Forrás: Salla Művelődési Központ és Könyvtár 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!