Premier a Hevesi Sándor Színházban

2023.09.30. 16:00

Ballépés jobbra; könnyed frivol francia darab

A félreértések sorozata szinte kibogozhatatlan káosszá kuszál mindent.

A premier utáni fogadáson Besenczi Árpád, dr. Iván Nándor, Bot Gábor (Boris), D. Varga Ádám (Yan), Dura Veronika (Eva), Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán

Fotó: A szerző

A borkóstolást is könnyed, édes nedűvel érdemes kezdeni, számomra ilyen volt az évad első darabja, fogalmazott érdeklődésünkre a szombati premier után, az előadás támogatója, az Iván Dental vezetője, dr. Iván Nándor. Felhőtlen szórakozást nyújtó, tipikus Besenczi rendezte bohózat, és a közönség láthatóan élvezi a színészek játékát. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz rá jegyet kapni, mert szereti az ilyen darabokat a közönség, tette hozzá.
A Hevesi Sándor Színház az új évadot  Gérard Lauzier vígjátékával nyitotta meg. A történet szerelmi légyott előtti percek tálalásával kezdődik, aztán a félreértések sorozata szinte kibogozhatatlan káosszá kuszál mindent.

Zalaegerszeg az összefogás városa, fogalmazott a premier utáni fogadáson köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Példaként említette Siklósi Vilmost, akinek emléktábláját az előadás előtt leplezték le a nézőtéri büfé falán. Mint felidézte, azok közé tartozott, aki évtizedek óta támogatta a színházat, megmutatva a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Hozzá hasonlóan több városi cég, zalai vállalkozás segíti a társulatot, ily módon a közönséget és közösségét is, erősítve ezzel a lokálpatrióta öntudatot.

Besenczi Árpád igazgató a premier kapcsán felidézte, miként született meg a darab címe, az eredeti a A lifttől balra helyett, hozzájárulva ezzel is a sikerhez. A kétórás könnyed frivol francia darab komoly fizikai, szellemi terhelés elé állította a színészeket, tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában