Este zenés program és tűzijáték is várja az érdeklődőket

2023.08.20. 10:00

Országos jet-ski verseny a Csónakázó-tó partján Nagykanizsán

Pénteken kezdődött el Csónakázó-tónál a Jet-ski országos bajnokság utolsó fordulója egyben Juhos Árpád-emlékverseny az ArtOfInfo Kupáért. Ma, vasárnap délután a fő futamokat rendezik meg a 14 órás ünnepi megnyitót követően. Este pedig a tóparton ingyenes zenei programokkal és tűzijátékkal várják az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

Nagy élményt jelentett a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a jet-skit, versenyezhettek és jutalmat is kaptak, képen a résztvevők, a szövetség tagjai és Cseresnyés Péter

Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvény jótékony célokat is szolgál. Pénteken közel 25 olyan 6-14 éves gyermekeknek szereztek életre szóló élményt azzal a szervezők, hogy közelebbről is megismerkedhettek a a jet-ski sporttal, kiknek szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük kipróbálhassa, vagy űzhesse ezt a sportágat.

A fiatalokat a jet-ski szövetség tagjai tanították meg biztonságos körülmények között vezetni a járművet. A tanulást követően egy kis versenyzésre is sor került, a gyerekek a szlalom versenypályán mérették meg magukat. A résztvevőket díjazták is, a három legjobb kupát nyert, és mindenkit éremmel jutalmaztak a szervezők.

A díjátadón az érmeket a jet-ski versenyzők és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő adtát át, aki arra biztatott mindenkit, aki tud, látogasson el a rendezvényre, ahol a verseny mellett könnyűzenei programokkal is várják az érdeklődőket.

A szombati versenynap időmérő edzésekkel folytatódott, délután pedig az első éles futamokat tartották.

Vasárnap 9 órától elkezdődött a fő versenynap, összesen 11 versenyszámban legalább 60 hazai és külföldi versenyző méreti meg magát az álló- és ülő járműveken is.

A verseny végeztével a NagyON Kanizsa Egyesület szervezésében ingyenes zenei programokat kínálnak a közönségnek. 19 órától Dj. Goor lép fel, őt Lotfi Begi követi, majd 21 órától tartják a tűzijátékot. Ezt követően pedig két ingyenes busz viszi a városba azokat, akik gyalogosan érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában