A héten is dombérozhatunk a Göcsejben

2023.07.11. 06:50

Vasárnapig tart a zalai tájegység idei nagy rendezvénysorozata

A következő napokban is temérdek élményt és kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a nyugat-zalai táj­egység települései.

ZH

A teskándi Szent Ilona-kápolnánál csütörtökön a kelta és a magyar történelem párhuzamaival ismerkedhetnek a látogatók   Fotó: archív / Katona Tibor

Folytatjuk a VII. Göcseji Dombérozó programjainak ismertetését.

Gellénházán, a plébániatemplomban kedden 18.30-tól  orgona- és egyházzenei koncerttel várja a közönséget Nagy Tamás novai plébános, a helyi Szent István-templom kórusa, valamint a Belvárosi Gitársuli Kamarazenekar. A koncert díjmentesen látogatható.

Becsvölgyén, a Barabásszegi Turista Pihenőhelyen (Fő u. 62.) kedden 15.30-kor irodalomterápiás foglalkozás kezdődik Németh Mária irodalomterapeuta, magyartanárral. A házigazda Magai Ágota.

Szintén kedden 18.30-tól Babosdöbréte-Tordahegyen, a Megálmodta-Lak portán vers­piknik kínál élményt Müller Péter Sziámi költő-zenész, Nagy Réka klinikai szakpszichológus és Kiss Molnár István néptáncpedagógus részvételével. A vendégek kedvenc verseit Ecsedi Erzsébet színművész tolmácsolja, az est moderátora Karáth Anita költő-tanár, a zenei levezetést Czirák Balázs gitármuzsikával biztosítja, a házigazda B. Kovács Viktória.

Szerdán 17 és 22 óra között Dobronhegyen, a balázsfai Sümegi-pincénél élménykavalkáddal várják a látogatókat. Gasztro Pontot avatnak a felújított boronapincénél, Bor és föld címmel kerámiakiállítás nyílik Nemes László munkáiból, majd örömtánc kezdődik a Szélrózsákkal, s Így mulattak eleink mottóval dalra is fakadnak a résztvevők, a Babosdöbrétei Dalkör és Bónyai András harmonikás közreműködésével. Este égboltvizslatásra is lehetőség nyílik a Vega Csillagászati Egyesület felszerelésével és szakmai vezetésével.

Nagylengyelben szerdán 19 órakor Tó-party kezdődik a ReChord trióval és Sárközi Rolanddal a faluban található, magántulajdonú tónál (rossz idő esetén a faluházban).

Csütörtökön 10 és 16 óra között a milejszegi Szak olajsajtoló üzemben bemutatóval és kóstolóval készülnek a házigazdák a nyitott porta program részeként. A helyszínen végigkísérhető a tökmagolaj-sajtolás folyamata.

Ugyancsak csütörtökön, 18.30-tól a becsvölgye-barabásszegi Bán Miklós Háznál dr. Kulcsár Bálint levéltáros tart előadást a település 20. század eleji történetéről a helyi porta újjáéledése apropóján. A vendégház bejárására is lehetőség nyílik. A házigazda Cselényi Krisztina és Cselényi József.

Teskándon csütörtökön 18.30 és 20 óra között a XIII. században épült Szent Ilona-kápolnánál a kelta-magyar történelmi párhuzamokról is szó lesz a Tér és idő keresztjén mottóval meghirdetett programon. Fellép Kéri György, az első magyar skótdudás és a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport. „A program igazi ínyencség, és elsősorban a hely varázsára kívánja felhívni a figyelmet” – invitálnak a szervezők.

(Összeállításunkat hamarosan folytatjuk a pénteki és a hétvégi dombérozós rendezvények ajánlóival.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában