Ezúttal Takács Kata kalauzolta az érdeklődőket

2023.07.20. 19:30

Szubjektív tárlatvezetés a Göcseji Múzeum Zoób Kati kiállításán

"Gondoltak már arra egy kiállításlátogatás alkalmával, hogy milyen koncepció szerint mutatják be a közönségnek az adott műtárgyakat? Miért abban a sorrendben, miért úgy láthatók?"- olvashatók a titokzatos kérdések a Göcseji Múzeum közösségi oldalán. Játékra is hívják ugyanitt a látogatókat, arra kérve őket, képzeljék el, a legújabb tárlaton látható öltözékek közül melyikbe melyik híres vagy ismert embert öltöztetnének, kin mutatna jól az adott ruha? 

Arany Horváth Zsuzsa

Takács Kata dekoratőr, kiállításszervező és rendező kalauzolta a látogatókat

Fotó: Arany Gábor

A képzeletbeli öltöztetésben csütörtökön délután Takács Kata dekoratőr, kiállításszervező és rendező segítette a múzeumba látogató közönséget, aki a tárlatvezetés során a terek és tárgyak elrendezésének szempontjait mutatta be Zoób Kati divattervező kiállított ruhái, öltözékei között. A rendhagyó kiállításmustra illeszkedik a Repertoár - Az ellentétek harmóniája című tárlatot közel hozó sorozatba, melynek során az augusztus 27-ig látogatható kollekciót egyedi tárlatvezetésekkel mutatják be ismert zalaegerszegiek, felkért előadók. Érdekes hallani, mit mond ugyanaz a látvány a költőnőnek, a ruhaipari mérnöknek, a dekoratőrnek,  a pszichológusnak, a képzőművésznek, az ékszerésznek, a könnyűipari mérnöknek, a kulturális újságírónak és a könyvtárigazgatónak. 
Eddig Müller Imre ékszerész festőművész, Nagy Réka pszichológus és Pánczél Petra kulturális újságíró járta körbe a közönséggel együtt a ruhakölteményekkel teli múzeumi teret.
Takács Kata után július 26-án, szerdán Hangya Krisztina könnyűipari mérnök, augusztus 3-án, csütörtökön Tóth Renáta könyvtárigazgató, augusztus 9-én, szerdán Krajczár Béláné ruhaipari mérnök, augusztus 16-án, szerdán dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója, augusztus 24-én, csütörtökön Karáth Anita költő-tanár lesz a tárlatvezető a Göcseji Múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában