A Bad Acrobats sikere

2023.07.24. 12:30

Keszthely első ízben volt a zenei tehetségkutató házigazdája

A Bad Acrobats nyerte a Fülesbagoly tehetségkutató verseny országos döntőjét, amelynek első alkalommal adott otthont Keszthely, méghozzá festői környezetben, a Balaton-parti zenepavilonnál.

Péter B. Árpád

A tehetségkutatón mintegy 30 nyereményt adtak át a szervezők. A kiváló muzsikosoknak Manninger Jenő, Keszthely polgármestere is gratulált

Fotó: Belovári András

A tét – az erkölcsi dicsőségen túl is – hatalmas volt, hiszen a legjobbak fellépést nyerhettek a Fábry Show-ba, illetve a Bagossy Brothers Company előzenekaraként, volt, aki lemezfelvételi lehetőséghez jutott, mások pedig bemutatkozhatnak a Petőfi Rádióban és a Petőfi TV-ben. A tehetségkutatón mintegy 30 nyereményt adtak át a szervezők.

A rendkívül erős mezőnyben – a zsűri egyöntetű véleménye alapján – a Bad Acrobats nyerte a versenyt, amely stúdiózási lehetőséget kapott, illetve meghívást a jövő évi KeszthelyFesztre. A csapat ott lesz az Öröm a Zene októberi nagydöntőjében is, ahol 2,5 millió forint a tét.

Második lett a Liana, a dobogó harmadik helyére pedig a The Microwaves állhatott, amely a WMMD jóvoltából egy YouTube-csatorna optimalizálást és a TikTok-jukon egy interjút nyertek, s a csapat egyhetes Fülesbagoly blog-bannerkampánnyal is gazdagodott.

A Warnusz Zsuzsa, Andrásik Remo, F. Tóth Benedek alkotta zsűri kiemelkedő egyéni teljesítményeket is díjazott. A legjobb énekes Baker Dániel (The Microwaves), a legjobb énekesnő Kató Lilla (Liana), a legjobb dalszerző Békési Fanni (Bad Acrobats), a legjobb dalszövegíró Kiszely Márk (Nemo-pont), a legjobb gitáros Csizmazia Zsolt (Bad Acrobats), a legjobb zenész Lukács László (Liana) lett.

A Fülesbagoly tehetségkutató sorozatnak idén már csak egy állomása lesz, méghozzá szeptember 17-én Martonvásáron. A döntőre még lehet jelentkezni.

A záróeseményen többek között fellépést lehet nyerni az MCC Fesztre, a Walforfesztre, a Tök Jó Fesztiválra, a Barba Negrába és az Elefánt elé. A Music Fashion egy lemezkiadást ajánlott fel, a

Zeneszöveg.hu pedig merch termékek gyártását 100 ezer forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában