Természetbarátok

2023.06.04. 10:30

A könyvtár környezetét szépítették Pákán

Idén folytatták a Természetbarát Klub által tavaly elindított könyvtárzöldítési akciót a településen a közművelődési intézmény felhívására érkező segítők.

Korosa Titanilla

Könyvtárszépítők

Fotó: Korosa Titanilla

Cselenkó Vera könyvtárostól, közművelődési szakembertől megtudtuk, hogy a könyvtár közvetlen környezetét szépítették nemrég a tavalyi évhez hasonlóan. Ágyásokat alakítottak ki, fákat, virágokat ültettek, verbéna, nyári viola, dísznapraforgó, sarkantyúka, tűzeső, kövirózsa, levendula és pillangóvirág is került a földbe. Kerti dekoráció is készült, egy használaton kívüli kerékpárt díszítettek fel.

A szorgos segítőket vendégül látták, és egyúttal a Pákai Természetbarát Klub fennállásának 4. évét is megünnepelték. A könyvtárzöldítési akciónak lesz folytatása a tervek szerint, más helyi intézményt is bekapcsolnának a programba.

Virágokkal díszítették a használaton kívüli biciklit

A Pákai Természetbarát Klub aktív tagjai folyamatosan szerveznek természetjáró túrákat, kirándulásokat, nemrég a Csácsi Arborétumban és az Azáleas-völgyben jártak Zalaegerszegen. Június végén pedig a borsfai Levendula Farmra látogatnak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában