Helyi kultúra

2023.06.07. 16:30

Kitáncolták a májusfát több településen is

Az elmúlt hétvégén több településen közösségi programot szerveztek, hogy kitáncolják az elmúlt hónap elején felállított májusfát.

Korosa Titanilla

Májusfa-kitáncolás Csesztregen

Fotó: Korosa Titanilla

Csesztregen a helyi Falubarát Egyesület szervezte meg a rendezvényt, ahol gyerekek és felnőttek közösen táncolták ki a májusfát, közben pedig a kemencében finomságok sültek, így a résztvevőket vendégül is látták a szervezők.

Kerkafalván tavaly tartották először, s most másodszor a programot, hogy őrizzék ezt a népszokást. A nemzeti összetartozás napja előtti délutánon szép számban összejött a falu apraja és nagyja, több mint 40-en gyűltek össze a kultúrház udvarán. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, a délután folyamán kellemes térzene mellett közös főzésre is sor került, illetve kültéri játékok, pingpong, tollaslabda és foci előzte meg a májusfa kitáncolását, majd egy finom vacsorával tették teljessé az ünnepséget. A vidám társaság késő estig beszélgetett a program végén, mindez megerősítette a szervezőket abban, hogy érdemes ezt a rendezvényt jövőre és a későbbiekben is megtartani.

Kitáncolták a májusfát Kerkafalván is

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában