Játszva tanulnak

2023.05.18. 10:00

Szimulátorokon tesztelhették az elméleti tudást

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei nemrég a söjtöri iskolásoknak tartottak interaktív foglalkozást, aminek a célja az volt, hogy minél több diák sajátítsa el készségszinten a biztonságos közlekedés szabályait.

Zaol.hu

A felsősök játékos formában ismerkednek meg a gyalogos, biciklis és motoros közlekedés alapszabályaival, továbbá elsajátítják az önálló és biztonságos közlekedés ismereteit is

Forrás: Rendőrség

A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű balesetmegelőzési program felső tagozatosoknak szóló interaktív tanóráját Söjtörön, a Deák Ferenc Általános Iskolában tartották meg május 15-én – számolt be az eseményről a police.hu.

A Safety Hungary oktatója az elméleti ismeretek átadása mellett szimulátorokkal lehetőséget biztosított az elsajátított tudás gyakorlati alkalmazására is. A balesetmegelőzéssel foglalkozó munkatársak pedig a „CSAT(T)LAKOZZ” kampány keretében hívták fel a gyerekek figyelmét a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára.

A projekt célja a közlekedési és balesetmegelőzési ismeretek átadása, természetesen, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított formában. A rendőri jelenlét azért fontos ezeken a tanórákon, mert ez biztosítja a kezdeményezés hitelességét, komolyságát. A felsősök játékos formában ismerkednek meg a gyalogos, biciklis és motoros közlekedés alapszabályaival, továbbá elsajátítják az önálló és biztonságos közlekedés ismereteit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában