Könyvtári szombat

2023.05.19. 11:00

Sakk, informatika és mesés papírszínház

A tavasz utolsó előtti szombatján, május 20-án 9 órától ismét tartalmas programokat kínál a Halis-könyvtár. A bibliotéka minden korosztályt szívesen fogad, a nagyszülőktől a szülőkön át egészen a gyerekekig nívós foglalkozások várják a látogatókat.

Benedek Bálint

Minden korosztályt vár szombaton a kanizsai könyvtár

Fotó: Szakony Attila

A programok sora 9 órától az olvasást népszerűsítő AZOLOvagok csatájának befejezésével, illetve pótmérkőzésével folytatódik, amely során Kálóczi-Bognár Ágnes könyvtáros megmutatja az internetes program használatát és hitelesíti az eredményt. Ugyanebben az időben Krasznai Bertalan minden érdeklődőnek beszél az Arcanum Digitális Tudománytár használatáról. A bibliotéka minden egyes nagykanizsai újságot elérhetővé tett a nagykar című honlapon. Ezek másutt nem elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap, most ezek a példányok is elérhetők az olvasók számára. Ezt és sok más lehetőséget ismerhetnek meg önállóan, vagy könyvtáros segítségével az Arcanum adatbázisban.

Ezúttal 9 órától Kardos Ferenc tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő, vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Osztályokat és napközis csoportokat megbeszélt időpontban szívesen fogadnak, sőt egyeztetett időpontban az iskolába is elmennek. Az alsó tagozatos gyerekeknek jelent szórakoztató foglalkozást a 10 órakor kezdődő Mesés papírszínház, melyet Bognár Csilla könyvtáros vezet. A papírszínház a mesehallgatásnak és a mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Főleg a felnőtteknek szól a 10 órakor kezdődő és egyben a programokat záró informatikai foglalkozás. Szilágyi Imre informatikus mérnök szintén egy fontos témát boncolgat: Hogyan kezeljük jelszavainkat címmel tart előadást. Célja, hogy a résztvevők kötetlen formában megismerkedjenek az informatikához kapcsolódó népszerű és hasznos témákkal. A csatlakozás minden könyvtárlátogató számára nyitott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában