Program

2023.05.25. 12:15

Kortárs zenei napok az Őrségben

Kortárs zenei napok elnevezéssel idén is megrendezik az Őrségben azt a klasszikus zenei programsorozatot, amelynek szervezője a budapesti ImPulzus Kreatív Zenei Műhely. A négynapos rendezvény pénteken 18 órakor kezdődik az őrimagyarósdi evangélikus templomban.

Gyuricza Ferenc

A nyitókoncerten Csendes Henrietta és Kovács Mihály cimbalomművész, valamint a harmonikán játszó Halász Péter és a klarinétos Horn András működik közre. A helyszínválasztás sem véletlen, hiszen a Kortárs zenei napok programjainak többsége szakrális terekben, az Őrség templomaiban kerül bemutatásra. Ennek megfelelően szombaton 16 órakor az ivánci Szent Miklós katolikus templomban a kecskeméti Aurin leánykar és Aurin vegyeskar tart közös kórushangversenyt, majd ugyancsak ők lépnek fel vasárnap 11 órakor a veleméri Szentháromság-templom mellett. E két koncertet Durányik László vezényli. A vasárnap esti kamarakoncertnek, a Kortárs zenei napokra már rendszeresen visszatérő budapesti MilleniArt Ensemble 18 órakor kezdődő programjának pedig a szentgyörgyvölgyi református templom ad helyet. 

Lesznek további programok is, szombaton 19.30-tól az ispánki Arkánum vendégháznál a csömöri Krammer Teréz Big Band tagjai, Dömök Réka, Hajdú Tamás, Pohl Nándor és Rozbora Ádám alkotta kvartett ad jazzkoncertet, míg vasárnap 15 órakor ugyanott a MilleniArt művészeti vezetője, Király Eszter fuvolista és Dobri Dániel zeneszerző beszélget a kortárs zene aktuális kérdéseiről. A fesztivál záróprogramját, a klarinét-, szaxofon-, didgeridoo- és furulyaművész Chelemen Paula hétfőn 11 órakor kezdődő improvizációs hangulatkoncertjét pedig az őriszentpéteri Malom látogatóközpontban tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában