Otthonunk egy nagy labda?

2023.04.21. 16:30

Fenntarthatósági témahét a zalaegerszegi Ady-iskolában

Michael Jackson Earth Song című dala szólalt meg pénteken reggel a hangosbemondóban, jelezve, közeleg a Föld napja, amelyet április 22-én tart a világ.

Arany Horváth Zsuzsa

Nagyok és kicsik az aulabeli alkotások előtt saját készítésű plakátokkal

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Felolvasás volt hallható a Föld állapotáról, a környezetvédelemről. Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI fenntarthatósági témahetét vezette fel a rövid műsor, amelyet a rajzokból, installációból álló kiállítás egészített ki az aulában. A két nyolcadik osztály diákjai megjelenítették a "nagy labdát", amelyen növényekkel, állatokkal együtt élünk. A rádiós megemlékezésben Bakonyi Ádám, Németh Hanna vett részt, az 1./c osztályos gyerekek plakátokkal egészítették ki a nagyok alkotásait. Az első emeleti tárlókban pedig Ruzsis Dorina, Csurgai Hanga és Lábodi Anna figyelemfelhívó rajzai láthatók.

Lábodi Anna, Csurgai Hanga és Ruzsics Dorina az emeleti tárló előtt
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Némethné Bakos Viktória tanárnő, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, hétfőtől egy héten minden nap lesznek a fenntarthatósághoz kapcsolódó órák, foglalkozások, a programban a tanári karból Márovics Katalin, Tunner Dóra vesz részt, de segíti a rendezvényeket Király Richárd informatikus is.

Térbe helyezett figyelemfelhívás
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

– Hosszú évek óta zajlik nálunk a fenntarthatósági hét, megtartjuk a víz, a Föld, valamint a madarak és fák napját, belvárosi iskolaként fontosnak érezzük, hogy a gyerekek a természet óvásához minél több szálon kapcsolódjanak – tette hozzá a tájékoztatóhoz Czigány László igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában