Felhívás

2023.04.26. 12:40

CINEMIRA videóverseny - Forgass a mobiloddal!

Arany Horváth Zsuzsa

2022-es felvétel a filmfesztivál vetítéséről

Forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek- és TEEN Film Fesztivállal karöltve videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak, tájékoztatta lapunkat Tamás Dorka, a fesztivál sajtófőnöke. Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Videoklip és LEGO nevezéseknél a Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin media designer, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger alkotta zsűri dönt. A mobilbalatonos kisfilmeknél pedig Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg választja ki a legjobbakat.  A nevezési határidő május 26. A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Aki szívesen forgat videóklipet kedvenc előadója zenéjére, annak a Junior Music Video kategóriát ajánlják. A kliphez felhasználható zenei anyagokat az alábbi linken érhetik el a jelentkezők: https://bit.ly/40NBN39. Ha álomszerű történetet mesélne valaki LEGO kockák és minifigurák segítségével, a LEGO kalandozás az álmok birodalmában szekció az övé.  

2022-es felvétel a filmfesztivál vetítéséről
Forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál

Ha a Mobilbalaton: Szabadság, Balaton kategóriában szeretne indulni a jelentkező, forgathat filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent a szabadság és a balatoni életérzés. Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak a Balatonhoz kapcsolódjon. A versenyre egyénileg és csapatban is lehet indulni. A filmeket május 26-ig kell eljuttatni a [email protected] címre.

Az előzsűri által kiválasztott legjobb filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült filmeket június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémben, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában