Népművészet-néptánc-népzene

2023.03.23. 13:47

X. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák hét Zalaegerszegen is

Tizedik alkalommal rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák országos hetét március 27. és április 2. között. Az idei programsorozatot „Kézművesség napjainkban” mottóval szervezik.

Mozsár Esztert

A Zalai Ifjúsági Stúdió tagjai (előtérben), jobbra hátul Balogh Anita népi iparművész egy korábbi programon a Panoráma Népművészeti Galériában.

Forrás: ZH-Archív

Ehhez a rendezvényhez kapcsolódik idén is a Zala Megyei Népművészeti Egyesület Panoráma Terasz nevű programjával április elsején, szombaton 14 órától a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban.

- A népművészek ezzel a rendezvénnyel szeretnék Zalaegerszeg lakosságát és a messzebbről érkezőket fogadni a Panoráma Népművészeti Galériában és a Tetőtől-talpig Viseletkészítő Bemutató Műhelyben – tájékoztatta lapunkat Devecz Erzsébet Zsuzsa egyesületi elnök. - Szeretnénk komplex programot kínálni, így egyebek mellett mesterségbemutatók (bőrözés, szövés, fonás), népművészeti eszközbemutatók és vásár fogadja a látogatókat. Emellett színpadi műsorral szórakoztatják a közönséget a „Táncban-közösségben” Értéket Tisztán Egyesület tánccsoportjai, azaz a Csatári Csimoták, a Bajnócza Gyerektáncegyüttes, a Zalai Aprók, a Göcsej Kisszíve Táncegyüttes, a Göcsej Szíve-java Táncegyüttes, a FolkOldok Tánccsoport, a Bibrics Táncegyüttes, a Generációk Néptáncegyüttes és a Mandulavirág szeretetotthon tánccsoportja. Mellettük a Körtánc AMI – Napsugaras néptánccsoport és a KISZÖV Senior néptánccsoport lép fel. A rendezvényhez társult a SZÉF Egyesület és a Csádé zenekar is népzenei koncertjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában