Pályázat

2023.03.15. 10:41

Petőfi művei képzőművészeti alkotásokon

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából hirdetett képzőművészeti pályázatot általános iskolás gyermekek, valamint nyugdíjas korú felnőttek számára a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár.

Gyuricza Ferenc

Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester (balról) a Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthona intézményvezetőjének, Vlasicsné Hermán Gabriellának adta át azt a festményt, amivel az intézmény kollektívájának köszönték meg a pályázaton való közreműködést

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó pályázatok eredményhirdetését a március 15-i forradalom napjához igazodva, e héten tartották. A Petőfi a nyugdíjasok szemével című pályázatra – aminek Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester volt – egyéni és csoportos alkotások is érkeztek. A díjkiosztón Dömők József, az intézmény igazgatója elmondta, kaptak képeket a Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthonából, de Zalaszentmihályról is. Egyéni díjat Csesztregi Józsefné, Takács Lajosné és Fürjesi Lászlóné, csoportosat Lovretics Józsefné, Sebesi Ilona, Lőrincz Józsefné, Mátyás Istvánné, Horváth Ferencné és Goór Gyuláné vehetett át.    

A helyi Andrássy Gyula Általános Iskola tanulói számára meghirdetett pályázatra nyolcvan gyermek több mint száz művet készített. A diákok négy vers – Arany Lacinak, Itt van az ősz, itt van újra, János vitéz, Alföld – alapján készíthették el rajzaikat, s évfolyamonként a három legjobbnak talált kép készítőjét díjazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában