Már 31. alkalommal rendezik meg

2023.03.29. 14:30

Május végén kezdődik a kendlimajori nemzetközi művésztelep

Tavasszal, mint oly sok minden más, úgy a művészet is új erőre kap. Kisrécsén a kendlimajori művészeti műhely is elkezdi tevékenységét, az azt vezető Ludvig család összeállította az idei programtervezetet.

Benedek Bálint

Kendlimajori pillanatkép

Forrás: ZH

A hely évek óta nagy népszerűségnek örvend azok körében, akik egy-egy hétvégéjüket a kreatív szabadságnak szentelik, így idén is megszervezik a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola kurzusait. Ludvig Klára, a szabadiskola vezetője elmondta: hasonló programokat ajánlanak, mint a korábbi években. Ludvig Zoltán, Székács Zoltán, Király Niki, Ziegler Németh Ferenc és Bereczki-Kossack Katalin lesz a mester.

– Ami azt jelenti, hogy lesz vegyes technikájú festészet, pasztell- és olajfestészet, valamint kerámiakurzus – fogalmazott. – Ezeken kívül idén is jönnek építészek, akik évek óta nálunk szervezik meg egyetemi csoporttalálkozójukat, tartunk ének mesterfoglalkozást, amit előadás zár. És hogy legyen jövőképünk, idén is megtartjuk évek óta népszerű művészeti táborainkat gyerekeknek.

A legnagyobb esemény idén is a Ludvig Nemzetközi Művésztelep lesz, melyet immár 31. alkalommal szerveznek meg, várhatóan május 28-tól június 10-ig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában