Pénteken folytatódik

2023.03.09. 15:14

Elkezdődött a X. Hóvirág Fesztivál

Szerda este az eMeRTon-díjas énekes, Homonyik Sándor műsorával vette kezdetét Letenye már hagyományosnak tekinthető tavaszi művészeti programsorozata, a Hóvirág Fesztivál. Az előadást megelőzően a Letenyei Versmondó Kör férfi tagjai köszöntötték versekkel a megjelent hölgyeket.

Gyuricza Ferenc

Homonyik Sándor egy vadonatúj dalt is előadott Letenyén

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Megnyitó beszédet Dömők József, a programsorozatot szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója mondott, aki kitért arra is, hogy a Hóvirág Fesztivál már tizedik alkalommal kínál tartalmas és változatos kikapcsolódási, szórakozási, feltöltődési lehetőséget a városban és annak térségében élők számára. Farkas Szilárd polgármester köszöntőjét a nőnaphoz igazította, így költők gondolatait és szavait is tolmácsolva, férfitársai nevében köszönetét és háláját fejezte ki mindazon helytállásáért, amit korunk társadalmában, családi körben és munkahelyen egyaránt tanúsítanak a hölgyek.  

- Minden férfi életének alapját két nő határozza meg, az édesanyja és az első szerelme. Évszázadok óta éneklik meg a költők mindkét nőt, kifejezve mindazt, amit legbelül érzünk, és amit szeretnénk kimondani – fogalmazta meg a polgármester.     

Az est főszereplője, Homonyik Sándor régi slágereivel, többnyire a nyolcvanas-kilencvenes években született dalaival szórakoztatta a közönséget, de Csak szeress úgy, mint régen címmel egy vadonatúj dalát is bemutatta, elmondása szerint ez utóbbit Letenyén hallhatta először a közönség. A X. Hóvirág Fesztivál pénteken 18 órakor a városi könyvtárban a Tarisznyások együttes Petőfi emlékműsorával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában