Hangverseny Mozart műveiből áprilisban

2023.03.30. 14:39

A salzburgi egyetem professzora vezényli a zalaegerszegi szimfonikusokat

Mozart-koncertre készül a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, április 21-én 19 órakor lép fel az együttes a megyeszékhelyi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Szabó Judit

Bognár Ferenc már vezényelte a zalaegerszegi zenekart

Fotó: Archív / Pezzetta Umberto

Az idei évben ez lesz a szimfonikusok első fellépése, az energiatakarékossági intézkedések miatt ugyanis számos intézmény, épület, így a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem is zárva volt a téli hónapokban.  Az együttes Mozart előtt tisztelegve nyitja az évet, a koncerten a zeneszerző közismert művei csendülnek fel: a d-moll Zongoraverseny (K.466) és a „Nagy” g-moll szimfónia (K.550).

A zenekart ezúttal a Salzburgi Zeneművészeti Egyetem, a Mozarteum professzora, Bognár Ferenc vezényli, a zongoraszólót Tóth László zongoraművész játssza. Az előadásból ifjúsági hangversenyeket is rendeznek, valamint lesz egy koncert Őriszentpéteren, április 23-án 16 órakor a református templomban.

A zenekarral kapcsolatos hír, hogy nemrég újraválasztotta elnökké Tóth László zongoraművészt, a városi hangversenyterem vezetőjét a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában