Bartók-koncert a zeneiskolában

2023.03.28. 15:30

A felújítást követő első koncerten a zeneiskola növendékei léptek fel

Főként Bartók-darabok csendültek fel – az emlékév programjaihoz csatlakozva – a felújítást követő első koncerten a Festetics György Zeneiskola hangversenytermében.

Péter B. Árpád

Hintalan László bemutatta a Bartók Béla Keszthelyi gyűjtése, 1906 című új kiadványt

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Babos Lajos intézményvezető a növendékek telt házat vonzó estje előtt arról beszélt: „megtiszteltetés, felemelő érzés, de mindenekelőtt hatalmas öröm”, hogy a járvány elmúltával, a korlátozások feloldásával közösen ünnepelhetik „egyik legnagyobb zeneszerzőnket, Bartók Bélát”.

Babos Lajos: Megtiszteltetés, felemelő érzés, hatalmas öröm…
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– S mindezt csodálatos miliőben, megújult hangversenyteremben tehetjük – folytatta. – Eljött az a pillanat, amikor ezt az esztétikus materiális környezetet megtöltheti a lélek harmóniával, zenével, dallamokkal.

Manninger Jenő polgármester elmondta, a felsőbb szinteken még folytatódik a munka, de a koncerttér már mostantól szolgálja Keszthely kulturális életét. Felidézte: az épület méltó, külső-belső megújítását egy uniós pályázat, illetve a Nagykanizsai Tankerületi Központ és Keszthely önkormányzatának összefogása tette lehetővé.

Manninger Jenő: Méltó helyszíne lesz a kiváló koncerteknek
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

„A város kulturális életéhez nem volt méltó a régi pártház, mostantól a remek koncerteket esztétikus, modern környezetben rendezhetik”, szögezte le a városvezető, megköszönve a zeneiskola diákjainak és tanárainak kitartását a felújítás nehéz időszakában.

Hintalan László, az Örökség Alapítvány elnöke, a Bartók-emlékév fő szervezője az ünnepi koncerten átadta a Bartók Béla Keszthelyi gyűjtése, 1906 című új kiadványt a város könyvtárának, s a zeneszerzőről – néhány történet felelevenítésével – elmesélte, nemcsak világhírű művész, hanem természet-, család- és hivatásszerető ember is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában